Sportmassage MUSCULUS

Spierherstellende massages aan huis regio Oudenaarde

Sportmassage MUSCULUS

Rice cakes

Sportvoeding is niet meer weg te denken voor, tijdens en na de inspanning. Er zijn tal van mogelijkheden en producten op de markt. Het ene al beter dan het andere en het andere al duurder dan het ene. Na verschillende recepten van wielerploegen geraadpleegd te hebben, heb ik mijn eigen recept voor rice cakes gemaakt. Met heel eenvoudige stappen maak je zelf een energiebom op aanvulling van een evenwichtige voeding. Ikzelf neem ze mee op training als afwisseling op bestaande producten en ook de dochters nemen ze graag mee naar hun volleybaltraining.

Benodigdheden: rijstkoker, diepvrieszak 3 liter met zip-sluiting, aluminiumfolie

Ingrediënten: risotto, kokosolie, kristalsuiker, agavesiroop, vanille-extract, verse kaas / roomkaas (philadelphia)

Deze ingrediënten zijn de basis van je rice cakes en je voegt naar je eigen voorkeur vruchten (bessen, banaan, bosvruchten, kersen, …. ), chocolade, siropen, speculoos, honing, gemalen noten toe. De verschillende mogelijkheden zijn eindeloos.

Je begint met 3 cups risotto aangevuld met de aangegeven hoeveelheid water op je rijstkoker te laten koken. Wanneer de rijst het water begint op te nemen voeg je 2,5 eetlepels kokosolie toe. Nadat de rijst dit opgenomen heeft en nog heel vochtig is voeg je 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels agavesiroop, enkele druppels vanille-extract en 3 eetlepels philadelphia toe. Roer dit om tot een glad mengsel. Hierna kun je naar eigen voorkeur de rice cakes op smaak brengen. Op de onderstaande foto’s heb ik rode vruchten (diepvries) en chocolade toegevoegd.

Nu is de tijd aangebroken om het mengsel in de diepvrieszak met zip-sluiting te lepelen. Sluit de zak, maar laat nog ongeveer een centimeter over om de lucht er uit te drukken. Ikzelf leg de zak tussen twee snijplanken en druk deze aan tot een 2 à 3 cm dikke laag.

Laat een nacht in de koelkast uitharden en dan kan je diepvrieszak opensnijden om je rice cakes in porties te verdelen. Verpak ze individueel in aluminiumfolie. De rice cakes zijn gemiddeld een week houdbaar.

Smakelijk!